Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 10. 2015

princezna Locika

 Image result for tangled  rapunzel

Locika, hlavní hrdinka filmu a princezna, je vychovávana zlou ošklivou čarodějnicí. Její krásné kouzelné vlasy měří víc než 70 stop tj. asi 24 metrů.

Bydlí v tajné věži, která se dá těžko najít. Má i svého domácího mazlíčka chameleona Pascala, který je velmi roztomilý. Chová se mile i k jiným zvířatům, třeba ke koni Maximusovi. Locika chce jít ven z věže, poznat přírodu, ale macecha jí to nedovoluje. Svou krásou si získá každého.

Jednoho dne přece jenom někdo najde cestu k věži a Locika ho ne moc mile přivítá. Muž, který se k ní dostal, má navíc u sebe krásnou korunu a ona mu slíbí, že mu ji vrátí, když ji dovede ke "světélkům".

Jemu se zprvu sice nechce a má Lociku za trochu výstřední typ, ale později k sobě najdou cestu a Locika se do něj zamiluje. 

Jsou Anna a Elsa sestřenice Lociky?Napadlo tě, někdy, že by snad Disney pohádky mohly být nějak více propojené? Že jejich hlavní postavy mají společného více, než je zřejmé? Animované filmy, které nás baví už tolik let, se ti mohou najednou jevit v úplně jiném světle. Toho, že některé prvky z jednoho filmu se promítají do jiného, je snadné si všimnout. Stačí dávat trochu větší pozor. Všimla sis třeba někdy, že Herkules (1997), když se nechává zvěčnit malířem, má na sobě lví kůži? A ta kůže je, podle patrné jizvy přes oko, Scara z filmu Lví král (1994)? Podobných věcí je sice víc, ale o to v tomto článku nepůjde. Některým totiž tato zjevná spojení nestačila a vytvořili si svoje teorie, které posouvají svět pohádek na jinou úroveň. Spojení mezi Ledovým královstvím a Na vlásku je více než dost. Pojďme se tedy na toto propojení podívat lépe. Začněme tragickou smrtí rodičů malé Elsy a Anny na moři. Kam to vlastně cestovali? Kam tak nutně museli, že museli dcery nechat doma? Podle této teorie jeli na královskou svatbu Lociky a Flynna. Odpovídalo by to dokonce i časově. Děj Na vlásku se odehrává ve chvíli, kdy rodiče odjíždějí na lodi pryč – jelikož jsou pozváni na svatbu. Poté, co se jejich loď potopí, uplynou tři roky, než se dostaneme do současného děje Ledového království. Je to jenom náhoda, že mezi vydáním těchto dvou filmů uplynuly skoro přesně 3 roky?

Walt Disney

Locika, princezna, která je vychovávana zlou ošklivou čarodějnicí.  Její krásné kouzelné vlasy měří víc než 70 stop tj. asi 24 metrů. 
Bydlí v tajné věži, která se dá jen těžko najít. Má i svého domácího mazlíčka chameleona Pascala, který je velmi roztomilý. Chová se mile i k jiným zvířatům, třeba ke koni Maximusovi. Locika chce jít ven z věže, poznat přírodu, ale macecha jí to nedovoluje. Svou krásou si získá každého.

Image result for tangled  rapunzel animated

Image result for tangled  rapunzel animated

Image result for tangled  rapunzel

Image result for tangled  rapunzel

 

 

rapunzel.png

 

 

 

 

 

 

 

Marida a Locika byly kamarátky od děství.