Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 10. 2015

zajimavosti

Na začátku Ledového království si můžeš všimnout Lociky.

 

zdroj: disneytheory.com

 

 bratr a stra
Další otázkou je, kdo vlastně rodiče pozval. Musí tedy být nějaké spříznění mezi rodiči Anny a Elsy a královskými rodiči Lociky. A pravděpodobně je. Podívej se na tu velkou podobu mezi otcem obou dívek a matkou Lociky. Nezdá se ti, že by to mohli být dokonce sourozenci? To by také potom vysvětlovalo i to, že se Locika s Flynnem objevují na začátku Ledového království, kdy dívky otevírají brány kvůli Elsině korunovaci. A mimochodem – všimni si, že má tmavé vlasy, což znamená, že se děj Ledového království odehrává po ději Na vlásku. A to by tak trochu zapadalo i do časového rámce nastíněného výše.

Walt Disney

Nejsou si podobní?

 Čarodějné dětičky

Do sourozenecké teorie by také zapadlo i to, že oba sourozenci mají potomka s nějakou kouzelnou mocí. Locika má kouzelné vlasy a ze sester ze severu má magickou moc Elsa. Vždycky je to blondýna – to by vysvětlovalo, proč Anna žádné schopnosti neměla. Na druhou stranu zde trochu nevychází to, že Locika měla své kouzelné vlasy díky květině. Ale teorie je to bezesporu zajímavá. Pravdou ale, že by to vysvětlovalo, proč rodiče v Norsku svou kouzlem nadanou dívku schovávali – nechtěli, aby to dopadlo stejně jako u jejich příbuzných v Německu. Locika byla přeci unesena a to oni nechtěli riskovat. Proto Elsa měla své schopnosti skrývat a nikomu o tom neříkat.

Walt Disney

Obě jsou blondýny, obě mají kouzelnou moc. A Anna přijde zkrátka.

Walt Disney

 Vrak a Malá mořská víla

K této teorii se pojí ještě jedna věc. A to je Malá mořská víla. Vzpomínáš si ještě na mladou Ariel, která byla posedlá lidskými věcmi, které našla kde? V potopeném vraku, jehož umístění by odpovídalo potopení lodi rodičů Elsy a Anny. Ty jsou totiž z Norska a Locika je z Německa. Takže musíte plout kolem Dánska, abyste se z jedné země dostaly do druhé.Je to samá loď?zdroj: disneytheory.com

Walt Disney

 I dle mapy to vychází.zdroj: disneytheory.com

 Ještě Tarzan do toho?

Když se na toto propojení zeptali lidé scénáristů, ti jen křoupali zuby. Nakonec z nich ale vypadla vcelku jednoznačná odpověď. Rodiče Elsy a Anny na moři nezemřeli. Podle všeho se jim mělo podařit se zachránit na nějakém ostrově, mít syna a nakonec skončit tlapou mocného leoparda. Nepřipomíná ti to něco? Tarzana! Ale je to možné? Aby rodiče Elsy a Anny byli rodiče Tarzana? Moc to nesedí. Jednak vypadají rozdílně, jednak je tu rozdíl v tom, že rodiče Tarzana byli z Anglie. Tak proč to vlastně Chris Buck říkal? Protože režíroval oba dva tyto filmy a chtěl zmást lidi.

Walt Disney

 Když pomineme drobnosti, možná by to šlo. Ale ta barva vlasů je opravdu záhadou.zdroj: disneytheory.com

Propojení mezi Sněhurkou a sedm trpaslíků a Na vlásku

Podívejme se nyní na zlou stranu. V pohádkách je vždycky zlo a dobro a zrovna v těchto dvou pohádkách je to špatné zastoupeno dvěma až příliš podobnými ženami. Jedná se o Gothel a zlou královnu ze Sněhurky a sedmi trpaslíků. Stačí už jen to, jak vzhledově vypadají stejně. Další věcí je potom jejich posedlost dokonalostí a krásou, kterou je Gothel ochotná vykoupit vězněním Lociky, a zlá královna vraždou Sněhurky. Své zbraně – dýky – mají schované v krabičkách. Jediným problémem je snad to, že obě dvě zemřely. Ale nemohly to být třeba sestry? Či jinak příbuzné?

Walt Disney

I jako staré jsou si podobné.zdroj: m-magazine.com

Walt Disney

Jsou to sice jenom teorie, ale některé z nich jsou přeci jen zajímavé, nemyslíš? Většina z nich vychází z toho, že Disney pohádek je tolik, že prostě alespoň některé se musí odehrávat ve stejném světě a být nějaké propojené. A co myslíš ty?