Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 3. 2020

Hans

msf_frozen_cmi_hans.jpg

Hans je třináctým princem z Jižních Ostrovů a také láskou princezny Anny z Arendellu. Hans má ve své zemi dvanáct starších bratrů. Mimo to, patří Hans mezi hlavní postavy tohoto animovaného filmu- Ledové království, avšak je on záporným charakterem. Rozuzlení a pravá osobnost Hanse je velmi důležitou částí ve filmu, podle toho tedy spekulovat o jeho zařazení mezi zlé postavy. Vlastní béžového koně jménem Sitron, který jej všude doprovází, neboť je velmi věrný. 

 Hans je princ ze sousedního království - Jižních ostrovů, který do Arendelle přicestoval na Elsinu korunovaci. Má dvanáct starších bratrů, a tak vyrůstal prakticky neviděn a neslyšen. To si Anna dokáže představit. Hans věděl, že aby ho bylo konečně vidět musí se někam přiženit, aby se dostal na trůn. Elsa by byla pochopitelně lepší možnost, ale na té si každý vylámal zuby. Anna však prahne po lásce, kterou postrádá, a tak si chce Hanse vzít hned, což se mu velmi hodí.

 Princ Hans přijel na korunovaci královny Elsy Arendellské. Jelikož měl moc bratrů, nikdy se nedostal k vladaření a to hodlal hned změnit! Musel se ihned zasnoubit, buďto s Elsou nebo s její sestrou princeznou Annou. Když se Anna vydala na záchranu své sestry (Hans byl nadosah zásnub s Annou), vládu nad královstvím Arendelle přenechala právě jemu.Povahy: milý, podlý, vychytralý

Charakteristika: Hanse lze vykreslit za velmi sobeckého a falešného muže, který si hraje na osobnost, která ovšem není jeho součástí/nepatří k němu. Jde mu o moc a peníze, dokonce si připravil dokonalý plán, jak obelhat úplně všechny ve svém okolí. Ve své zemi mu totiž bylo jasné, že jako třináctý následník trůnu nemá možnost se stát králem, a tak dostává zlomyslný plán, jak se „přiženit“ k cizímu rodu. Vzhledově vypadá sympaticky a kurážně, nebojí se jen tak něčeho. Nosí obvyklé věci, jaké nosí princové. Má hnědé oči, světlé oči - mezi zelenou a modrou barvou - a okouzlující úsměv. Na první pohled se mu nedá odolat, avšak odolat mu je tou nejlepší zbraní, proti tomuto muži. 

Příběh: Poprvé se setkal s Annou, když ji málem shodil do vody. Seznámení bylo pro něj hodně bláznivé, když viděl Annino chování. Když se mu pak omluvila, že to byla její chyba, odešla a on spadl do vody. Vypadalo to pro něj slibně, nedával na sobě znát své pravé já, zatím. Zúčastnil se Elsiny korunovace, kde se pořád díval na Annu, házel na ni zamilované pohledy, kterými mu jistě podlehla. Na plese ji chytil, když padala. Tančili spolu, mluvili a dováděli. Protančil s ní celou noc a nakonec se ji zeptal, či si jej vezme. Dostal odpověď "ano", která jej jistě potěšila. S Annou chtěl dostat požehnání od Elsy, aby se mohli vzít. Nedostalo se souhlasu, protože se sestry kvůli tomu pohádali, neboť Elsa neschvaluje svatbu, s člověkem, kterého zrovna potkala.Annina sestra Elsa uteče z království, neboť všem poddaným odhalila své schopnosti a ti ji mají za monstrum. Elsa poté vytvořila zimu/mráz po celém ostrově, a tak se ji Anna vydává hledat. Hansovi svěří vládu do rukou, do té doby, než se navrátí. Hans byl pochopitelně šťasten, ale zároveň se strachoval o Annu. Během její nepřítomnosti se staral o lid, dal všem, co potřebovali, aby všichni ve zdraví přežili tuto zimu, chtěl to jistě ve svůj prospěch, aby si jej lid oblíbil. Po jisté době se vrátil princeznin kůň, a tak se jí Hans rozhodl hledat. Vypravil se na Severní horu, aby našel Annu. Narazil na monstrum ze sněhu a ledu, které je začalo ohrožovat. Dostal se do paláce, ale málem spadl do propasti kvůli monstru. Našel tam jenom Elsu, která se bránila proti mužům, kteří ji ohrožovali. Omráčenou ji vzal do Arendellu, kde ji uvěznil. Anna se mezi tím vrátila, pomalu se měnila v kus ledu/v ledovec. Hans před ní dělal ještě chvilku dobráka a nahnul se k ní, aby ji políbil, neboť mu vysvětlila, že jediná možnost, jak zarazit její proměnu v kus ledu, je polibek z čisté lásky. Odhalil svoji pravou tvář, uhasil oheň a chtěl nechat Annu umřít. Vůbec ji nemiloval, chtěl jenom království, jak ji později oznámil. Prohlásil ji za mrtvou a hrál si na smutného, že jej to trápí, hroutí se a propadá stavům zoufalství. Smrt Anny svalil na Elsu, která ji zasáhla svojí magií. Odsoudil ji k trestu smrti, musel ji však jít hledat do sněhové bouře. Namluvil ji, že zabila vlastní sestru. Vytasil svůj meč a měl v plánu Elsu zabít. Napřáhl se, avšak do cesty mu v momentě vběhla Anna a rozbila mu meč, když se proměnila v kus ledu. Odhodilo jej to o nějaký kus dál. Po menším otřesu dostal nakládačku od jeho „ tzv. lásky", při tom spadl do vody. Za svoje činy byl odveden do své vlasti, kde byl souzen svými bratry, Anna a Elsa o něm pak už nikdy neslyšeli.‏