Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 9. 2015

Jitřenka (Růženka)

Šípková Růženka Vlastně bych se neměla dávat do řeči s cizimi lidmi,ale my se přece známe. Když se ti o něčem zdá víc než jednou,určitě se to splní.(Jiskřenka)

Co má ráda:Do kolébky dostala Růženka dar zpěvu.Má sladký čistý hlas a ráda zpívá zvířátku v lese.

O Růžence:Růženka je něžná a líbezná,každý kdo jí zná,jí má rád.Je ke každé mu míla a vždycky ráda pomůže.Je romantická a věří,že její sny o lásce se jednou viplní.

Osobnost:Je velmi romantická.Ráda zpívá.

Vzhled:Má dlouhé,zlaté vlasy a oči jako poměnky.

Často řiká:S ním o šťastné budoucnosti.

Přátelé:Jejími nejlepšími přítělyněmy jsou dobré víly flora,Fauna a Primavera.

 Když se princezna Růženka (JitřenkaJiskřenka) narodila, její rodiče byli velmi šťastní. Jejich štěstí bohužel nemělo dlouhé trvání, neboť na oslavu, konanou u příležitosti Růženčina narození, se vetřela Zlá víla. A ta předpověděla, že Růženka se v den svých šestnáctých narozenin píchne do prstu o vřeteno a ještě téhož dne zemře. Naštěstí tři dobré víly vzaly děťátko s sebou, aby v klidu a míru žilo s nimi v kouzelné chaloupce ukryté v lese, daleko od Zlé víly. Šípková Růženka vyrůstala pod pečlivým dohledem dobrých víl. Avšak v den jejích šestnáctých narozenin na ni Zlá víla uvrhla kletbu a princezna upadla do kouzelného spánku. Když se statečný princ Filip pokouší Růženku vysvobodit, promění se Zlá víla v hrozného draka. S pomocí Meče pravdy však princ Zlou vílu přemůže. Políbí Růženku a kletba je tak zlomena. Růženka se probudí a s radostí se provdá za prince Filipa. Mají krásnou a romantickou svatbu.

Související obrázek

Související obrázekSouvisející obrázekVýsledek obrázku pro šípkova růženka disney